It is currently 07 Jun 2020, 04:01

Japanse Type 90,gevechtstank.

Moderators: Baracchini, Francesco Baracca

Japanse Type 90,gevechtstank.

Postby Francesco Baracca » 27 Sep 2009, 16:59

Ondanks het feit dat Japan een geavanceerd defensieapparaat kent,staat het niet bekend om zijn militaire industrie. Toch wordt de Type 90 beschouwd als een van de meest geavanceerde gevechtstanks in zijn klasse,met composietbepantsering voor romp en koepel. Het type 90-project ging oorspronkelijk van start in 1977. In 1990 werd de tank uiteindelijk goedgekeurd door de Japanse zelfverdedigingsmacht. Eind 1999 waren er 172 tanks in dienst en werden er jaarlijks zo'n zeventien exemplaren geproduceerd.
De Type 90 heeft hetzelfde 120-mm Rheinmetall kanon met gladde loop als de Duitse Leopard 2 gevechtstank en - in aangepaste vorm - de M1A1/M1A2. Het kanon kan verschillende munitiesoorten afvuren,waaronder pantserdoorborende projectielen,antitank houwitsergranaten (doorgaans aangeduid met de Engelse afkorting HEAT,High-Explosive Anti-Tank),en hoogexplosieve projectielen (ook bekend als HEP of HESH,High-Explosive Squash Head).


Image

Type 90 details.
De Type 90 tank heeft tal van automatische systemen waardoor er slechts drie bemanningsleden nodig zijn,zoals door de installatie van een automatische munitietoevoer voor het kanon. Het kanon wordt geleid door laser- en warmtebeeldtechnologie. De periscoop van de commandant aan de koepel kan onafhankelijk roteren waardoor het vizier te allen tijde op het doel gericht kan blijven. Het vuurleidingssysteem van de tank heeft een geïntegreerde laserafstandsmeter met een infrarood sensor. Hierdoor kan de Type 90 ook tijdens het rijden met accuratesse schieten of bewegende doelen bestoken,waaronder helikopters. Een NBC-systeem behoort tot de standaarduitrusting; een mijnopruimingssysteem,een bergingskraan en -lier of een dozerblad kunnen voor op de romp worden aangebracht. Op de Type 90 AVLB kan een schaarbrug voor op de tank worden meegevoerd. Deze bruggenleggende tank is een variant op de basis Type 90.

Specificatie.
Bemanning:
3.
Gevechtsgewicht: 50 ton.
Afmetingen: Lengte:9,76 m ; Breedte:3,43 m ; Hoogte: 3 m.
Bewapening: Een Rheinmetall 120-mm kanon met gladde loop ; Een 7,62-mm coaxiaal machinegeweer en een 12,7-mm luchtafweergeschut.
Krachtbron: Een Mitsubishi 10ZG 10-cilinder dieselmotor van 1500 pk.
Prestaties: Maximumsnelheid op de weg:70 km/u ; Maximum bereik:400 km.
Doorwaaddiepte: 2 m.
Hellingspercentage: 60 %.
Verticaal obstakel: 1 m.
Overschrijdend vermogen: 2,7 m.
NEC JACTANTIA NEC METU ("zonder woorden, zonder vrees")

Avatar: Francesco Baracca, Italiaanse aas uit Wereldoorlog I

2013:Canadian Citizen’s Memorial Campaign in Sicily.
User avatar
Francesco Baracca
Generaal
Generaal
 
Posts: 254
Joined: 09.2009
Location: Laarne
Gender: Male

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron